Τους τριακόσιους πενήντα επτά εκτιμάται πως μπορεί να φτάσουν οι νεκροί στην Ονδούρα, από πυρκαγιά που ξέσπασε μέσα σε φυλακή.

Ο νεότερος απολογισμός-σοκ προέρχεται από στοιχεία του γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα.

Νωρίτερα, τα ρεπορτάζ έκαναν λόγο για διακόσιους εβδομήντα δύο νεκρούς ενώ ο επικεφαλής της πυροσβεστικής είχε δηλώσει από την πρώτη στιγμή πως τουλάχιστον εκατό άνθρωποι απανθρακώθηκαν μέσα στα κελιά τους.

Σύμφωνα με τις αρχές της πόλης, στους νεκρούς συμπεριλαμβάνεται μία γυναίκα που βρισκόταν την ώρα της φωτιάς στη φυλακή ενώ οι υπόλοιποι είναι κρατούμενοι, αν και δεν αποκλείεται ορισμένοι από τους κρατούμενους που θεωρούνται νεκροί να έχουν δραπετεύσει.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης στην πυρκαγιά έχασε τη ζωή του και ο επικεφαλής της πυροσβεστικής.

Πρόκειται για μία από τις χειρότερες πυρκαγιές σε φυλακή στη Λατινική Αμερική και τοπικά μέσα μεταδίδουν πως πολλοί από τους κρατούμενους απανθρακώθηκαν μέσα στα κελιά τους.

Η φυλακή πολιορκήθηκε από στρατιώτες, αστυνομικούς και συγγενείς των κρατουμένων που αγωνιούσαν για την τύχη των δικών τους.

Άνδρες της πυροσβεστικής είπαν πως πυροβολισμοί τους εμπόδισαν να μπουν στη φυλακή αλλά ο επικεφαλής του σωφρονιστικού καταστήματος λέει πως δεν υπήρξαν ταραχές. «Κάνουμε δύο υποθέσεις, η μία είναι πως κάποιος κρατούμενος έβαλε φωτιά στο στρώμα του και η άλλη πως έγινε βραχυκύκλωμα», είπε.

Στη φυλακή ήταν έγκλειστοι περισσότεροι από 800 άνθρωποι, πολύ περισσότεροι από την πραγματική της χωρητικότητα.