Σε τραγωδία με 358 νεκρούς εξελίχθηκε η φωτιά που ξέσπασε σε φυλακή στην Ονδούρα. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, σε πολλούς από τους άτυχους κρατούμενους που βρήκαν φρικτό θάνατο από τη φωτιά ή από τον καπνό δεν είχαν καν απαγγελθεί κατηγορίες και δεν ήταν καταδικασμένοι.

Περισσότεροι από τους μισούς από τους 856 κρατούμενους είτε περίμεναν να δικαστούν είτε κρατούνταν ως ύποπτοι για συμμετοχή σε συμμορίες, σύμφωνα με αναφορά που έστειλε στις αρχές Φεβρουαρίου η κυβέρνηση της Ονδούρας στον ΟΗΕ.

Η φωτιά άρχισε από κάποιο κρατούμενο, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκαλώντας ασφυξία και εγκαύματα σε εκατοντάδες άλλους που ούρλιαζαν μέσα στα κελιά τους ενώ οι δεσμοφύλακες έψαχναν τα κλειδιά!

Οι επιζώντες αφηγήθηκαν τρομακτικές λεπτομέρειες με κρατούμενους που σκαρφάλωναν στους τοίχους για να ξεκολλήσουν τη μεταλλική οροφή και να ξεφύγουν αλλά πρόλαβαν να δουν συγκρατούμενούς τους να καίγονται ζωντανοί και στη συνέχεια βρήκαν το ίδιο τέλος… Οι διασώστες βρήκαν σώματα νεκρών κολλημένα στο μέταλλο…

Από την ώρα που κλήθηκε η πυροσβεστική, η επιχείρηση διάσωσης εμποδίστηκε από ανθρώπινα λάθη και συνθήκες που μετέτρεψαν τη φυλακή σε τόπο μαρτυρίου για δεκάδες ανθρώπους.

Δείτε φωτογραφίες