Για 10η συνεχόμενη μέρα βομβαρδίζουν οι δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ την πολιορκημένη πόλη Χομς, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να επιβάλει και νέας κυρώσεις στη Συρία.

Ο συριακός στρατός έχει εντείνει τις επιχειρήσεις του στη Χομς από τις 4 Φεβρουαρίου, βομβαρδίζοντας καθημερινά τη συνοικία Μπάμπα Αμρ, το κέντρο των αντικαθεστωτικών κινητοποιήσεων. Ακτιβιστές είπαν ότι από τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν σήμερα τουλάχιστον 30 άνθρωποι ενώ οι 100.000 πολιορκημένοι αδυνατούν να φύγουν από την πόλη.

«Υπάρχουν άνθρωποι παγιδευμένοι χωρίς τρόφιμα, καύσιμα, ηλεκτρικό και φάρμακα. Βομβαρδίζουν όποιο αυτοκίνητο προσπαθήσει να φύγει από την περιοχή» είπε ο Όμαρ Χόμσι μιλώντας τηλεφωνικά στο Γερμανικό Πρακτορείο.
Σύμφωνα με τον ακτιβιστή, στρατιωτικά οχήματα έχουν περικυκλώσει το Μπάμπα Αμρ όπου έχουν βρει καταφύγιο εκατοντάδες αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. «Αποφάσισαν να πολεμήσουν και να πεθάνουν στη συνοικία» πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντουλ Ραχμάν, επιβεβαίωσε τους βομβαρδισμούς και χαρακτήρισε «ολέθρια» την κατάσταση στη Χομς.