Τη σύλληψη του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ιορδανίας, Μοχάμαντ Νταχάμπι, διέταξαν οι εισαγγελικές αρχές της χώρας με την κατηγορία της διαφθοράς, όπως έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές.

Ο Νταχάμπι, που καθαιρέθηκε το 2009 από επικεφαλής της Υπηρεσίας Γενικών Πληροφοριών (GID) κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, υπεξαίρεση και κατάχρηση εξουσίας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Φήμες για την ανάμιξη του Νταχάμπι σε παράνομες ενέργειες άρχισαν να κυκλοφορούν πριν από δύο εβδομάδες, όταν κλήθηκε να καταθέσει στον εισαγγελέα καθώς η Κεντρική Τράπεζα της Ιορδανίας τον κατηγορούσε για ξέπλυμα τουλάχιστον 40 εκατ. δολαρίων.

Ο Νταχάμπι, αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Νάντερ Νταχάμπι, είναι ο δεύτερος αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών που κατηγορείται για απάτες μέσα σε μια δεκαετία. Ο πρώην επικεφαλής της GID Σάμι Μπατίκι, καταδικάστηκε το 2003 σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης.

Οι αρχές εξετάζουν επίσης τις καταγγελίες ότι ο Νταχάμπι δωροδόκησε δεκάδες Ιορδανούς δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της θητείας του.