Στο Λας Βέγκας, τον τρίτο από τους πέντε σταθμούς της περιοδείας του, βρέθηκε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος μίλησε για την οικονομία των ΗΠΑ.

Ο αμερικανός πρόεδρος παραδέχτηκε πως κάνει λάθη κάθε ώρα, αλλά τόνισε πως είναι πεπεισμένος ότι τα μέτρα που υιοθέτησε η κυβέρνησή του από το 2009 ενίσχυσαν σημαντικά την οικονομία. «Συνεχώς έχω αμφιβολίες, Κάνω λάθη κάθε ώρα, κάθε ημέρα», τόνισε ο Ομπάμα σε συνέντευξή του στο ABC.

«Μαθαίνουμε συνεχώς σε αυτήν την δουλειά . Πιστεύω ότι σήμερα είμαι καλύτερος πρόεδρος απ’ ότι όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, γιατί κερδίζουμε εμπειρίες. Όταν κοιτάζουμε τα όσα έχουμε πετύχει συνολικά, βλέπουμε πως αν δεν είχαμε πάρει αυτά τα μέτρα, η αμερικανική οικονομία θα ήταν σε χειρότερη κατάσταση από αυτή που είναι σήμερα», επεσήμανε.

Η ανεργία στις ΗΠΑ έχει φτάσει το 8,5% έναντι 5% που ήταν το 2008, ενώ δημοσκόπηση της Wall Street Journal και του NBC News χθες δείχνει ότι το 48% των Αμερικανών εγκρίνουν την πολιτική του Ομπάμα για την αντιμετώπιση της ανεργίας.