Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 20 αγνοούνται από κατολίσθηση στην Παπούα Νέα Γουινέα, κοντά σε σημείο εξόρυξης και παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου της αμερικανικής εταιρίας ExxonMobil.

Η καταστροφή σημειώθηκε σε δύσβατη περιοχή, στο νότο της χώρας και σύμφωνα με τον τοπικό αξιωματούχο Φράνσις Ποτάπε δύο χωριά θάφτηκαν από την κατολίσθηση η οποία σημειώθηκε την ώρα που οι κάτοικοί τους κοιμούνταν.

Ο Ποτάπε φοβάται πως θα υπάρξουν και άλλες κατολισθήσεις στα ασταθή εδάφη της περιοχής αυτής, όπως δήλωσε στο αυστραλιανό ABC.

O κύριος δρόμος που οδηγεί στον τομέα έχει αποκλειστεί, εμποδίζοντας τους διασώστες να φθάσουν στον τόπο της καταστροφής. Μια αεροφωτογραφία δείχνει λάσπη και ερείπια σε μήκος σχεδόν ενός χιλιομέτρου μέσα σε δασώδη περιοχή.

Ο διευθυντής του εθνικού κέντρου καταστροφών, Μάρτιν Μόζι, είπε ότι προς το παρόν δεν έχει ακριβή απολογισμό των θυμάτων από την καταστροφή.

Εκπρόσωπος της ExxonMobil δήλωσε ότι όλα τα μέλη του προσωπικού της είναι σώα και ότι η εταιρία είναι σε συνεχή επαφή με το εθνικό κέντρο καταστροφών. «Σταματήσαμε τις εργασίες γύρω από το σημείο εξόρυξης», είπε.

(φωτογραφία αρχείου)