Η 52χρονη Wendy Humphreys δηλώνει ότι η γάτα της, της έσωσε τη ζωή, αφού προειδοποίησε τη γυναίκα ότι έπασχε από καρκίνο του μαστού.

Σύμφωνα με την Wendy, το γατάκι της, που λέγεται Fidge, κάθε βράδυ για δύο συνεχόμενες εβδομάδες πήγαινε και καθόταν στο δεξί μέρος του στήθους της γυναίκας, την ώρα που η 52χρονη καθόταν στον καναπέ.

Όταν η γυναίκα επισκέφτηκε τον γιατρό της ανακάλυψε ότι είχε όγκο στο δεξί μαστό. Σύμφωνα με το γιατρό, αν ο όγκος δεν είχε διαγνωστεί εγκαίρως, θα είχε σκοτώσει τη Wendy. Η μητέρα δύο παιδιών αφαίρεσε τον όγκο και ισχυρίζεται ότι χρωστάει τη ζωή της στο 10 μηνών γατάκι της.

Η ίδια δήλωσε: «Δεν πίστευα ποτέ ότι οι γάτες είναι ικανές για κάτι τέτοιο – Νόμιζα ότι κάτι τέτοιο έκαναν τα σκυλιά. Οι σκύλοι μπορούν να διαγνώσουν την επιληψία και να αναφέρουν πότε κάποιος πρόκειται να πάθει κρίση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εντοπισμός καρκίνου από διάφορα δεν είναι κάτι που ακούμε πρώτη φορά. Μέσα στο 2011, γερμανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι σκύλοι μπορούν να ανιχνεύουν με την όσφρησή τους καρκίνο στον πνεύμονα από δείγματα αναπνοής των παθόντων. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη γερμανική έρευνα η νόσος παράγει κάποιες πτητικές χημικές ουσίες, τις οποίες μπορούν να μυρίσουν τα σκυλιά.

Κάποιο παρόμοιο ταλέντο φαίνεται πως είχε και η γάτα της Wendy Humphreys. «Μου έσωσε τη ζωή, σίγουρα. Μου είπαν πως αν δεν είχε γίνει η διάγνωση θα μπορούσα να είχα πεθάνει».