Το βιβλίο μίας ισπανίδας δημοσιογράφου, «βάζει φωτιά» στους βασιλικούς κύκλους της Ισπανίας. «O βασιλιάς της Ισπανίας είναι γυναικάς, και μάλιστα έκανε το…”πέρασμά” του από την πριγκίπισσα Diana ενώ ήταν σε διακοπές με τον πρίγκιπα Κάρολο», ισχυρίζεται στο βιβλίο της η συγγραφέας και δημοσιογράφος Pilar Eyre.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η Pilar Eyre, στο βιβλίο της με τίτλο «Η μοναξιά της βασίλισσας», «ο Χουάν Κάρλος είναι «επαγγελματίας γητευτής γυναικών» που είχε αναρίθμητες ερωτικές σχέσεις, ενώ δεν έχει συνευρεθεί με τη σύζυγό του από το 1976! Μάλιστα, η συγγραφέας επισημαίνει ότι η ηλικία του 74χρονου βασιλιά δεν τον έχει… ανακόψει από το να λαμβάνει συχνά ενέσεις βιταμινών και αντιγηραντικές θεραπείες.

Το βιβλίο, που αναμένεται να προκαλέσει εντάσεις στην καθολική χώρα, ισχυρίζεται ότι ο βασιλιάς έκανε την «κίνηση τακτικής» του και στην πριγκίπισσα Diana όταν εκείνη βρισκόταν στη Μαγιόρκα για διακοπές με τον σύζυγό της πρίγκιπα Κάρολο στις αρχές της δεκαετίας του ’80.

Μάλιστα, το 2004 η λαίδη Colin Campbell είχε ισχυριστεί ότι η πριγκίπισσα είχε ερωτευτεί τον Χουάν Κάρλος ενώ βρισκόταν σε κρουαζιέρα τον Αύγουστο του 1986 και στη συνέχεια τον Απρίλιο του επόμενου έτους.

Η συγγραφέας ισχυρίζεται επίσης ότι η 73χρονη Βασίλισσα Σοφία δεν έχει κοιμηθεί στο συζυγικό κρεβάτι από το 1976 και παραμένει στο γάμο λόγω «της αίσθησης του καθήκοντος». Η Pilar Eyre προσθέτει: «Ο ρόλος της βασίλισσας είναι θλιβερός, είναι η πιο μοναχική γυναίκα στην Ισπανία».

Μιλώντας στο ισπανικό περιοδικό Vanitatis για το βιβλίο της, αναφέρθηκε στη βασίλισσα, λέγοντας: «Η βασίλισσα Σοφία είναι μια γυναίκα που προδόθηκε και πληγώθηκε από έναν έγγαμο βίο που κατέληξε να είναι μια πραγματική τραγωδία».

Μετά τη συγγραφή του βιβλίου, η Eyre -όπως δηλώνει η ίδια- ενημερώθηκε ότι δεν θα εμφανίζονται πλέον στο ισπανικό τηλεοπτικό κανάλι Telecinco. «Ο σταθμός έχει απαγορεύσει να μιλήσουμε για το βιβλίο σας και δεν σας επιτρέπει να συνεχίσετε να εργάζεστε. Είστε ανεπιθύμητη, Pilar, λυπούμαστε», ισχυρίστηκε ότι της είπαν.