Στη Βρετανία υπολογίζεται ότι κάθε μήνα στέλνονται σε κυβερνητικούς φορείς περίπου 20.000 e-mails με κακόβουλα προγράμματα, 1.000 από τα οποία στοχεύουν ειδικά στην παράλυση των συστημάτων ασφαλείας.

Έτσι στην προσπάθειά της η κυβέρνηση να καταπολεμήσει το φαινόμενο αυτό προανήγγειλε συνεργασία με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Άμυνας Francis Maude παρουσίασε την «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Ασφάλειας στο Διαδίκτυο», επισημαίνοντας ότι η συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης και επιχειρήσεων για την αποσόβηση επιθέσεων μέσω ίντερνετ έχει τρομερή δυναμική και θα κάνει τη Βρετανία ένα από τα ασφαλέστερα κέντρα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων παγκοσμίως.

Το σχέδιο που εξήγγειλε το Υπουργείο προβλέπει μεταξύ άλλων συνεργασία με πέντε καίριους τομείς : χρηματοπιστωτικό, φαρμακευτικό, τηλεπικοινωνιών, ενεργειακό και άμυνας, για κοινή αντιμετώπιση επιθέσεων μέσω διαδικτύου.

Παράλληλα, προβλέπεται ειδική εκπαίδευση τμημάτων της Μητροπολιτικής Αστυνομίας για τον τρόπο χειρισμού τέτοιων περιστατικών, ενώ απλοποιείται η διαδικασία ειδοποίησης του Υπουργείου για απάτη μέσω ίντερνετ.