Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ βρίσκεται φέτος στον κατάλογο με τους υποψήφιους καλύτερους… ποδοσφαιριστές της χώρας! Ο Μπορίσοφ παίζει κάποιες φορές ως επιθετικός για την ομάδα Vitosha Bistritsa, γνωστή και ως «Τίγρεις» της Γ’ Εθνικής και προηγείται στις προτιμήσεις των οπαδών της με περισσότερες από 2.000 ψήφους.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να παραδεχτώ εγώ ότι δεν είμαι καλός παίκτης», δήλωσε ο 52χρονος στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό bTV, «οι Τίγρεις είναι εξαιρετική ομάδα».

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βουλγαρίας επέτρεψε στους φιλάθλους του ποδοσφαίρου να συμμετάσχουν στη δημοσκόπηση. Εκείνοι θα αναδείξουν την πρώτη εικοσάδα με τους καλύτερους ποδοσφαιριστές ενώ τον τελικό λόγο θα έχουν οι αθλητικογράφοι της χώρας.

Ο Βούλγαρος παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ, ο πρώτος σκόρερ της Βουλγαρίας με 48 γκολ διεθνώς, έρχεται δεύτερος με λιγότερες από 1.500 ψήφους, αλλά έχει ζητήσει από τους δημοσιογράφους να σταματήσουν να τον ψηφίζουν καθώς έχει κερδίσει το βραβείο ήδη επτά φορές.