Ο ισραηλινός στρατός αποδίδει στο λιβανικό στρατό κάθε ευθύνη για τις φονικές ανταλλαγές πυρών που σημειώθηκαν στη μεθόριο μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ.

«Ο λιβανικός στρατός άνοιξε πυρ προς την κατεύθυνση θέσης του στρατού κατά μήκος της λιβανικής μεθορίου, στο βόρειο Ισραήλ. Η (ισραηλινή) δύναμη βρισκόταν σε ισραηλινό έδαφος, πραγματοποιώντας εργασίες συντήρησης ρουτίνας σε συντονισμό με τη (δύναμη του ΟΗΕ στο Λίβανο) Finul», τονίζει ο ισραηλινός στρατός στην ανακοίνωσή του.

Ένα ισραηλινό ελικόπτερο άνοιξε επίσης πυρ προς την κατεύθυνση του λιβανικού στρατού, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Τρεις Λιβανέζοι στρατιώτες και ένας δημοσιογράφος σκοτώθηκαν και τουλάχιστον ένας Ισραηλινός στρατιώτης τραυματίστηκε από τις συγκρούσεις που ξέσπασαν σήμερα στη μεθόριο μεταξύ του Λιβάνου και του Ισραήλ, σύμφωνα με αξιωματούχο των λιβανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Την ίδια στιγμή η Αίγυπτος και η Συρία ανακοίνωσαν σήμερα ότι στέκονται στο πλευρό του Λιβάνου, μετά τη φονική σύγκρουση μεταξύ των στρατιωτών των δύο χωρών.