Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δηλώνει σήμερα ότι είναι «υπερήφανος» για τις ενέργειές του στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Μια μέρα μετά την παραίτηση από την πρωθυπουργία ο Σίλβιο σε επιστολή του προς τον ηγέτη του κόμματος «Δεξιά» του Φραντσέσκο Στοράτσε τονίζει ότι θέλει «να πάρει πάλι το δρόμο προς την κυβέρνηση».

«Είμαι υπερήφανος γι΄αυτά που καταφέραμε σ΄αυτά τα τρισήμισυ χρόνια που σημαδεύτηκαν από μια χωρίς προηγούμενο στην ιστορία διεθνή κρίση», τονίζει ο Μπερλουσκόνι στην επιστολή του στον Στοράτσε, το κόμμα του οποίου πραγματοποιεί το συνέδριό του στο Τορίνο. Η «Δεξιά» δεν εκπροσωπείται στη Βουλή.

«Συμμερίζομαι τις πεποιθήσεις σας και ελπίζω ότι θα ξαναπάρουμε μαζί το δρόμο προς την κυβέρνηση», υπογραμμίζει ο Μπερλουσκόνι στην πρώτη δημόσια αντίδρασή του από τη στιγμή που υπέβαλε παραίτηση.

Ο Μπερλουσκόνι εξηγεί ότι έχασε την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο την Τρίτη, γιατί «στο Κοινοβούλιο επικράτησε τελικά η λογική των μικροεκβιασμών και των αποστασιών, μια παλιά τακτική στην ιταλική πολιτική».