Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στην ανατολική Τουρκία από τη νέα σεισμική δόνηση 5,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες, λιγότερο από τρεις εβδομάδες μετά το φονικό σεισμό στην επαρχία Βαν που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον εξακοσίων ανθρώπων.

Ακόμα είκοσι τρεις άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια κτιρίων που κατέρρευσαν, σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των ανθρώπων που είναι παγιδευμένοι στα συντρίμμια.

Η δόνηση, μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 21:23 τοπική ώρα και τον επίκεντρο εντοπίστηκε στην περιοχή του Εντρεμίτ, σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την επαρχία Βαν, όπου βρίσκεται το επίκεντρο του σεισμού της 23ης Οκτωβρίου.

Χθες το βράδυ, 25 κτίρια κατέρρευσαν στην περιοχή του σεισμού, 22 από τα οποία ήταν άδεια, προκαλώντας κύμα πανικού, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου που βρισκόταν στην περιοχή και έσπευσε στο σημείο της καταστροφής.

Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT, μεταξύ των κτιρίων που κατέρρευσαν είναι και δύο ξενοδοχεία, εντός των οποίων βρισκόταν άγνωστος αριθμός ανθρώπων την ώρα του σεισμού.

Το ένα ξενοδοχείο βρίσκεται στην πόλη Βαν , είναι εξαώροφο και σε αυτό διέμεναν κυρίως δημοσιογράφοι και ομάδες της Ερυθράς Ημισελήνου, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Εννέα αεροπλάνα που μεταφέρουν μέλη σωστικών συνεργείων έχουν αποσταλεί στην περιοχή, σύμφωνα με την τουρκική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Παρατηρητηρίου Γεωφυσικής του Καντιλί, είναι πολύ νωρίς για να προσδιοριστεί εάν ο χθεσινός σεισμός ήταν κύριος ή μετασεισμική δόνηση του σεισμού της 23ης Οκτωβρίου.

Δείτε το βίντεο