Ένα βίντεο από τις έρευνες διάσωσης του ρωσικού αεροσκάφους δημοσιεύει το RT. Το ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος με 92 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων τα μέλη μιας χορωδίας του στρατού, που είχε προορισμό τη Συρία συνετρίβη σήμερα το πρωί στη Μαύρη Θάλασσα λίγο μετά την απογείωσή του, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ένα πρώτο πτώμα βρέθηκε στη Μαύρη Θάλασσα, μετέδωσαν το ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. «Το πτώμα ενός ανθρώπου που σκοτώθηκε στη συντριβή του Τουπόλεφ-154 βρέθηκε σε απόσταση έξι χλμ. από την παραλία του Σότσι», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 05:40 τοπική ώρα (04:40 ώρα Ελλάδας) από την πόλη Αντλέρ –που βρίσκεται νοτίως του Σότσι, του θέρετρου στη Μαύρη Θάλασσα– για μια πτήση ρουτίνας με προορισμό τη ρωσική αεροπορική βάση του Χμέιμιμ, κοντά στη Λαττάκεια της βορειοδυτικής Συρίας, σύμφωνα το υπουργείο.

Το πρακτορείο Interfax επικαλείται πηγή που δεν κατονομάζει η οποία αναφέρει ότι το αεροπλάνο δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου.