Να εγκαταλείψουν τις συνοικίες στο ανατολικό Χαλέπι ζητεί από τους εναπομείναντες αντάρτες ο συριακός στρατός καθώς η εκκένωση των περιοχών αυτών συνεχίζεται.

Όπως μεταδίδει το BBC, οι στρατιώτες προειδοποιούν από μεγάφωνα πως θα εισβάλουν. Ωστόσο ένας από τους αντάρτες είπε πως οι μαχητές θα φύγουν μόνο αφότου φύγουν όλοι οι πολίτες που το επιθυμούν.

Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, 25.000 άνθρωποι έχουν φύγει από το ανατολικό Χαλέπι μετά τη συμφωνία για παύση των εχθροπραξιών, πριν μία εβδομάδα.

Δεν είναι γνωστό ακριβώς πόσοι άνθρωποι είναι στην αναμονή για να φύγουν από το ανατολικό Χαλέπι και ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Συρία εκτίμησε την περασμένη εβδομάδα πως είναι 40.000 πολίτες και 10.000 μαχητές.

Πηγή του συριακού στρατού ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως αναμενόταν να μπει στην ανταρτοκρατούμενη περιοχή για την «καθαρίσει μετά την αποχώρηση των μαχητών».

Πρόσθεσε πως οι στρατιώτες απηύθυναν έκκληση μέσω μεγάφωνων στους εναπομείναντες μαχητές και πολίτες που το επιθυμούν, να φύγουν από τις ανατολικές συνοικίας.