Αναφορές από ιαπωνικά ΜΜΕ θέλουν τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν να ήταν σε κατάσταση μέθης όταν υποχρέωσε ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους να γράψουν δηλώσεις αυτοκριτικής και απολογίας.

Το περιστατικό συνέβη το Σεπτέμβριο και σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα ο Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν τελείως μεθυσμένος.

«Ότι κανείς από εσάς δεν ήταν ικανός να παράγει ούτε έναν στρατιωτικό δορυφόρο είναι ένα παράπτωμα που είναι ανάλογο με προδοσία», φέρεται να είπε ο Κιμ στους στρατιωτικούς αξιωματούχους. Σύμφωνα μάλιστα με πηγές στο Τόκιο, ο Βορειοκορεάτης είχε γίνει έξαλλος και ανάγκασε τους αξιωματούχους να μείνουν ξάγρυπνοι όλη τη νύχτα ώστε να γράψουν τις επιστολές.

Ωστόσο το επόμενο πρωί, ο ίδιος εμφανίστηκε μπερδεμένος καθώς ρωτούσε τους άντρες τι δουλειά έχουν στο σπίτι του.

«Γιατί μαζευτήκατε εδώ;», λέγεται ότι είπε ο 32χρονος ηγέτης, προσθέτοντας: «Να προσέχετε με την υγεία σας, γιατί είστε όλοι πολύ μεγάλοι».

Μετά το ξάφνιασμα του ηγέτη τους, μερικοί αξιωματικοί ξέσπασαν σε κλάματα -μια αντίδραση που ικανοποίησε αρκετά τον Κιμ, γράφει το UPI.

«Ήταν ανακουφισμένοι, επειδή νόμιζαν ότι επρόκειτο να εξοντωθούν», ανέφερε μια πηγή στην εφημερίδα Τόκιο Shimbun. «Ο καθένας δείχνει αφοσίωση υπό το φόβο της εκτέλεσης και κανείς δεν τολμά να αντιμιλήσει στον Κιμ», συμπλήρωσε.

Έχει γίνει γνωστό ότι ο βορειοκορεάτης ηγέτης αγαπά εκτός από το φαγητό και το αλκοόλ.