Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, επέβλεψε μια στρατιωτική άσκηση η οποία περιελάμβανε την επίθεση επίλεκτης στρατιωτικής μονάδας εναντίον αντίγραφου σε φυσικό μέγεθος του «Μπλε Μεγάρου», της επίσημης προεδρικής κατοικίας στη Νότια Κορέα.

Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας να χαμογελάει ενθουσιασμένος παρακολουθώντας την άσκηση του στρατού της χώρας του με πραγματικά πυρά και στόχο την καταστροφή συγκεκριμένων εχθρικών στόχων.

Η Σεούλ απάντησε με ανακοίνωση του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων στην οποία η Νότια Κορέα προειδοποιεί ότι αν υπάρξει προβοκατόρικη κίνηση εκ μέρους της Βόρειας Κορέας τότε θα υπάρξει ισχυρή απάντηση.

Μερικές μέρες νωρίτερα ο βορειοκορεάτης ηγέτης είχε εμφανιστεί σε άλλη εκδήλωση συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Ρι Σολ Τζου η οποία είχε να δώσει σημεία ζωής μέσω δημόσιας εμφάνισης τουλάχιστον 8 μήνες.

Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει σε εικασίες και φήμες για ενδεχόμενη γέννηση παιδιού του Κιμ Γιονγκ Ουν. Προηγούμενες φήμες βέβαια είχαν αποδώσει την «εξαφάνιση» της συζύγου σε ενδεχόμενη αντίδραση του βορειοκορέατη ηγέτη για κάτι που μπορεί να έκανε η Ρι.

ffs fsfs NORTHKOREA_SOUTHKOREA2 NORTHKOREA_SOUTHKOREA4 NORTHKOREA_SOUTHKOREA5NORTHKOREA_SOUTHKOREA3 NORTHKOREA_SOUTHKOREA6