Άκαρπες είναι μέχρι αυτή την ώρα οι έρευνες της κυπριακής αστυνομίας για τον εντοπισμό των 172 κιλών εκρηκτικής ύλης, που εκλάπησαν την περασμένη εβδομάδα από αποθήκες στρατοπέδου της Εθνικής Φρουράς.

Παρά τις εκτεταμένες έρευνες που έγιναν σε κατοικίες και υποστατικά, με τη συνδρομή μηχανημάτων ανίχνευσης εκρηκτικών και ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών της Αστυνομίας, δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος των εκρηκτικών.

Έρευνες διεξήχθησαν επίσης και σε τρία σκάφη στη Μαρίνα της Λεμεσού, καθώς και στο βυθό της θάλασσας από δύτες.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, οι έρευνες στα σκάφη έγιναν βάσει συγκεκριμένων πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες οι δράστες είχαν σκοπό να μεταφέρουν την εκρηκτική ύλη εκτός Κύπρου για να ζητήσουν ανταλλάγματα.

Στο μεταξύ, σύσκεψη συντονιστικού χαρακτήρα για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε στη Γενική Εισαγγελία.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας, ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης, ο Αρχηγός Αστυνομία Μιχάλης Παπαγεωργίου και υψηλόβαθμα στελέχη της Εθνικής Φρουράς.

Σε δηλώσεις του εξερχόμενος από το κτίριο της Γενικής Εισαγγελίας, ο υπουργός Άμυνας ανέφερε πως συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα που έχουν σχέση με τα δυο κλιμάκια των ανακριτών, το ένα της Αστυνομίας και το άλλο της Εθνικής Φρουράς.

Ερωτηθείς κατά πόσο βρισκόμαστε κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης, ο κ. Παπακώστας απάντησε πως «ούτε αν είμαστε κοντά, ούτε μακριά μπορεί να πει κανείς», καθώς, όπως εξήγησε, κατά τη σύσκεψη δεν έγινε καθόλου αναφορά στην πορεία του ανακριτικού έργου.