Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και οι αντάρτες δεν έχουν αποσυρθεί ακόμη από έναν αυτοκινητόδρομο που θα χρησιμοποιηθεί για να διανεμηθεί βοήθεια στο Χαλέπι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος των ανταρτών, καθώς η αποχώρηση των εμπολέμων είναι ένα απαραίτητο βήμα προκειμένου να διανεμηθεί η βοήθεια όπως προβλέπει η συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας.

Ο διευθυντής της μη κυβερνητικής αυτής οργάνωσης, ο Ράμι Αμπντουλραχμάν, δήλωσε πως κάθε πλευρά θέλει η αποχώρηση από τον Αυτοκινητόδρομο Καστέλο να γίνει ταυτόχρονα. «Το καθεστώς είναι έτοιμο… να αποσυρθεί αλλά δεν θα κινηθεί, εάν η αντιπολίτευση δεν αρχίσει να αποσύρεται», τόνισε.

Υψηλόβαθμο στέλεχος των σύρων ανταρτών δήλωσε πως η αποχώρηση ομάδων των ανταρτών είναι υπό συζήτηση «επειδή η συμφωνία ορίζει ότι το καθεστώς πρέπει να σεβαστεί την εκεχειρία αλλά αυτό δεν συνέβη». «Ακόμη και χθες στόχευσε την περιοχή γύρω από τον Καστέλο», υπογράμμισε μιλώντας στο Ρόιτερς.

Τα κρατικά ΜΜΕ ή ο στρατός δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο σχετικά με την προτεινόμενη αποχώρησή τους. Συριακή στρατιωτική πηγή δήλωσε χθες πως ένοπλες ομάδες παραβίασαν την εκεχειρία 15 φορές στην περιοχή του Χαλεπίου στη διάρκεια ενός 24ωρου.