Ο βασιλιάς Αμπντάλα ακύρωσε την καταδίκη σε μαστίγωμα που είχε επιβληθεί στη Σέιμα Τζαστάνια από τη Σαουδική Αραβία επειδή οδηγούσε, όπως ανακοίνωσε σήμερα μία πριγκίπισσα.

«Δόξα τω Θεώ, η μαστίγωση της Σέιμα ακυρώθηκε. Ευχαριστούμε τον πολυαγαπημένο βασιλιά μας. Είμαι βέβαιη ότι όλες οι γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας είναι ευχαριστημένες, ξέρω ότι εγώ είμαι», έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter η πριγκίπισσα Αμίρα Τάουιλ, σύζυγος του πολυεκατομμυριούχου επιχειρηματία Ουάλιντ μπιν Τάλαλ, που είναι ανιψιός του βασιλιά Αμπντάλα.

Η ακύρωση τη καταδίκης επιβεβαιώθηκε και από μία πηγή από το Ριάντ.

Η Σέιμα Τζαστάνια καταδικάστηκε τη Δευτέρα από δικαστήριο της Τζέντα, όπου είχε συλληφθεί τον Ιούλιο να οδηγεί, όπως είχε ανακοινώσει χθες μία υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών.

Σύμφωνα με την ίδια η Σέιμα Τζαστάνια «αρνήθηκε να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης για τη δίκη της και σοκαριστήκαμε χθες όταν μάθαμε ότι καταδικάστηκε σε δέκα μαστιγώσεις».

Η Τζαστάνια είχε υποβάλει έφεση.

Η καταδίκη έρχεται δύο ημέρες αφότου ο βασιλιάς Αμπντάλα ανακοίνωσε ότι οι γυναίκες θα μπορούν να γίνονται μέλη της βουλής αλλά και να είναι υποψήφιες για τις δημοτικές εκλογές του 2015.

Η Διεθνής Αμνηστία είχε επισημάνει σε χθεσινή της ανακοίνωση ότι η καταδίκη της Τζαστάνια «δείχνει την κλίμακα των διακρίσεων κατά των γυναικών στο βασίλειο».