Εγκαινιάστηκε το πρωί το Κοινό Γραφείο Επαφής που θα λειτουργεί με τη στήριξη των Ηνωμένων Εθνών, στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου στη Λευκωσία.

Στόχος του εγχειρήματος, είναι η ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα σε ελληνοκυπρίους και τουρκοκυπρίους για θέματα εγκληματικότητας.

Χορηγός του έργου είναι οι ΗΠΑ, ενώ το Κοινό Γραφείο Επαφής θα διαχειρίζεται η τεχνική επιτροπή των δύο κοινοτήτων για θέματα εγκληματικότητας.

Περήφανος για την πρωτοβουλία που ανέλαβε η χώρα του, δήλωσε ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Φράνκ Ουρμπάνσικ, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως μόνο μέσα από την επαφή και τη συνεργασία θα επιλυθεί το Κυπριακό.

Ο σύμβουλος του προέδρου Χριστόφια, Γιώργος Ιακώβου, δήλωσε ότι υπάρχει κοινό όραμα για ένα ομοσπονδιακό, διζωνικό, δικοινοτικό κράτος με πολιτική ισότητα όπως καθορίζεται από τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.
Μπορούμε, είπε, να χτίσουμε σε αυτό και να εξεύρουμε λύση το συντομότερο δυνατό.

Ο σύμβουλος του Ντερβίς Ερογλου, Κουντρέτ Οζερσαϊ, είπε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά εκτιμά πολύ την πρόοδο που έχει επιτύχει η τεχνική επιτροπή για θέματα εγκληματικότητας. Οι δραστηριότητες αυτής της Επιτροπής, πρόσθεσε, είναι πολύ υποβοηθητικές για την εμπέδωση της εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δυο πλευρές.