Η Ιταλία θα ενισχύσει τους ελέγχους σε τρία σημεία οδικής διέλευσης στα σύνορά της με τη Γαλλία και στη σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών στη Βεντιμίλια έπειτα από την επίθεση με φορτηγό στη Νίκαια, δήλωσε σήμερα ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο.

«Ο μηχανισμός ασφαλείας μας είναι επί το έργον», έγραψε ο Αλφάνο στο Twitter.

Τουλάχιστον 84 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 18 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση μετά την επίθεση ενόπλου που ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα με το φορτηγό το οποίο οδηγούσε και έπεσε πάνω στο πλήθος στο γαλλικό παραθαλάσσιο θέρετρο Νίκαια που βρίσκεται σε απόσταση 35 χλμ. από τα σύνορα με την Ιταλία.

Στο μεταξύ, η ιταλίδα υπουργός Άμυνας Ρομπέρτα Πινότι δήλωσε σήμερα πως «υπάρχει πλήρης συνεργασία με την Γαλλία σε επίπεδο αστυνομίας και μυστικών υπηρεσιών».

«Η χθεσινή ήταν μια φοβερή ημέρα», πρόσθεσε η υπουργός, σύμφωνα με την οποία «είναι λανθασμένο και ανακριβές να πιστεύει, κανείς ότι η Ιταλία δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο από τη στιγμή που διαθέτει, αριθμητικά, τη δεύτερη στρατιωτική αποστολή στο Ιράκ, έπειτα από εκείνη των Ηνωμένων Πολιτειών».

Η Ρομπέρτα Πινότι τόνισε, επίσης, ότι ενισχύθηκαν οι έλεγχοι στα οδικά ιταλο-γαλλικά σύνορα και πως το κύριο βάρος, δίνεται στο επίπεδο της πρόληψης, με συνεχή συνεργασία, μεταξύ άλλων, των ιταλικών και γαλλικών μυστικών υπηρεσιών.