Το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του προέδρου Χριστόφια ενέκρινε σήμερα νομοσχέδιο, που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Οικονομικών για τη ρύθμιση και τον έλεγχο του στοιχήματος στην Κύπρο.

Ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης δήλωσε ότι πρόκειται για μια πάρα πολύ σημαντική πρόταση-νομοσχέδιο, η οποία προσπαθεί να επιλύσει ένα πρόβλημα, το οποίο έχει εξελιχθεί σε μιαν κοινωνική μάστιγα τα τελευταία χρόνια.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι με το νομοσχέδιο δημιουργείται η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, το αντίστοιχο «Gaming Board», το οποίο υπάρχει στο εξωτερικό, με πρόεδρο κάποιο ανεξάρτητο πρόσωπο ψηλού κύρους και κατάρτισης, το οποίο θα ελέγχει γενικότερα το στοίχημα στην Κύπρο.

Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι ‘αυτή τη στιγμή, το μόνο στοίχημα, το οποίο επιτρέπεται και ελέγχεται στην Κύπρο είναι αυτό που γίνεται με τα γνωστά δελτία, τα οποία κυρίως επικεντρώνονται σε ποδοσφαιρικές και άλλες συναντήσεις.

Πρόσθεσε ότι με τον τρόπο αυτό ‘και τα έσοδα του κράτους ενδυναμώνονται, αλλά ταυτόχρονα για πρώτη φορά θα υπάρχει ρύθμιση και έλεγχος σε όλο το φάσμα των στοιχημάτων της Κύπρου.