Ομάδα αντικαθεστωτικών που πολιορκεί συγκροτήματα διαμερισμάτων κοντά στο αρχηγείο του Μουάμαρ Καντάφι στην Τρίπολη δήλωσε ότι πιστεύει πως ο Λίβυος ηγέτης κρύβεται στα κτίρια αυτά μαζί με κάποιους από τους γιους του.

Οι αντικαθεστωτικοί ανταλλάσσουν πυρά με τους στρατιώτες που είναι πιστοί στον Καντάφι, οι οποίοι βρίσκονται μέσα στα κτίρια αυτά, προσέθεσε η ομάδα αυτή των αντικαθεστωτικών, η οποία δεν διευκρίνισε ωστόσο τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι ο Καντάφι και γιοι του βρίσκονται μέσα σε αυτά.

«Είναι μαζί. Βρίσκονται μέσα σε μια μικρή τρύπα», δήλωσε ο Μουχάμαντ Γκομάα, ένας από τους αντικαθεστωτικούς που μετέχουν στην ομάδα αυτή. «Σήμερα τελειώνουμε. Σήμερα θα το τελειώσουμε αυτό», προσέθεσε.

Παράλληλα ανταποκριτής του Reuters δήλωσε ότι σφοδρές μάχες ξέσπασαν σήμερα στο κέντρο της Τρίπολης, με βαριές ανταλλαγές πυρών πολυβόλων μεταξύ των αντικαθεστωτικών δυνάμεων και στρατιωτών που είναι πιστοί στον συνταγματάρχη Καντάφι.

«Σημειώνονται ανταλλαγές πυρών και είναι πολύ επικίνδυνα», δήλωσε επίσης στρατιώτης των αντικαθεστωτικών σε σημείο ελέγχου.

Η ανταλλαγή πυρών σημειώνεται κοντά στο ξενοδοχείο Corinthia, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από την κεντρική Πράσινη Πλατεία της Τρίπολης.

Ανταποκριτής του Reuters που βρίσκεται στο ξενοδοχείο αυτό, δήλωσε ότι οι αντικαθεστωτικοί που έχουν ανέβει στην οροφή του κτιρίου πυροβολούν εναντίον ελεύθερων σκοπευτών του καθεστώτος που βρίσκονται σε κοντινά κτίρια και ότι οι αντικαθεστωτικοί που βρίσκονται μπροστά από το ξενοδοχείο χρησιμοποιούν αντιαεροπορικά όπλα και αυτοπροωθούμενες οπλοβομβίδες κατά των ελεύθερων σκοπευτών του καθεστώτος.

Την ίδια στιγμή ανταποκριτής του Reuters δήλωσε επίσης ότι περισσότεροι από 30 άνδρες που πιστεύεται ότι είναι μαχητές πιστοί στον Καντάφι σκοτώθηκαν σε στρατόπεδο στην κεντρική Τρίπολη και τουλάχιστον δύο από αυτούς ήταν δεμένοι με πλαστικές χειροπέδες, το οποίο δείχνει ότι εκτελέστηκαν.

Ο ανταποκριτής σημείωσε ότι μέτρησε 30 πτώματα διάτρητα από σφαίρες στην περιοχή όπου σημειώθηκαν μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις του Καντάφι και τους αντικαθεστωτικούς.