Επτά άμαχοι έχασαν την ζωή τους από πυρά των συριακών δυνάμεων ασφαλείας, οι τέσσερις εκ των οποίων στην Ντέιρ αλ Ζορ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Συγκεκριμένα, τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην Ντεράα όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους, που συμμετείχε στην κηδεία ενός νεαρού Σύρου που σκοτώθηκε την προηγούμενη ημέρα στην πόλη, ενώ συμμετείχε σε αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις.

Ο Ράμι Αμπντελ Ραχμάν, πρόεδρος του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε ότι ένας από τους νεκρούς είναι ο Μαέν Γιούσεφ Αουαντάτ, ένας πολιτικός αγωνιστής, που προσφάτως απελευθερώθηκε.

Παράλληλα, μία γυναίκα και τα δύο της παιδιά έχασαν την ζωή τους, την ώρα που προσπαθούσαν να φύγουν από τη συνοικία Χουάικα σε αναζήτηση μιας πιο ήρεμης περιοχής, ενώ σε μία άλλη ζώνη της πόλης σκοτώθηκε μία ηλικιωμένη γυναίκα.

Στο μεταξύ, διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Συρίας, μετά την απαγόρευση χορήγησης βίζας και το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων εναντίον περίπου 40 ατόμων και εταιρειών του καθεστώτος.