Χιλιάδες πολίτες αναγκάστηκαν σήμερα να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω της υπερχείλισης ποταμού στη νοτιοανατολική επαρχία Σετσουάν της Κίνας ενώ ταυτόχρονα οι κάτοικοι της γειτονικής επαρχίας Χιουνάν αντιμετωπίζουν τρομακτική έλλειψη πόσιμου νερού και νερού για το πότισμα καλλιεργειών.

Περισσότεροι από 13 χιλιάδες Κινέζοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, εκ των οποίων τουλάχιστον 2.381 κατέρρευσαν μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες. Δρόμοι αποκλείστηκαν και η ηλεκτροδότηση διακόπηκε σε μεγάλο τμήμα της περιοχής, που συχνά υφίσταται καταστροφές από πλημμύρες.

Την ίδια ώρα, 400.000 κάτοικοι επαρχιακών περιοχών στην πόλη Χουάιχουα στην κεντρική επαρχία Χιουνάν, υφίστανται μεγάλα προβλήματα από την παρατεινόμενη ξηρασία. Σχεδόν 1,5 εκατομμύρια στρέμματα καλλιεργειών έχουν καταστραφεί, 1.200 πηγάδια έχουν στερέψει και σοβαρά είναι τα προβλήματα στην παραγωγή δημητριακών.

Μετά την πολύμηνη ξηρασία, οι σφοδρές βροχοπτώσεις που διήρκεσαν εβδομάδες στη νότια και κεντρική Κίνα προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 100 ανθρώπους.