Έναν άντρα από το Middleborough, της Μασαχουσέτης, απ’ ότι φαίνεται δεν τον τρομάζουν τα «σαγόνια του καρχαρία» και αποφάσισε να κάνει ένα όνειρό του πραγματικότητα όταν βρήκε την ευκαιρία και να καβαλήσει έναν από αυτούς.

Ο Eric Jacobs, εξήγησε, μετά την μικρή αυτή περιπέτεια, πως ως έμπειρος ψαράς που είναι, ήξερε πολύ καλά τι έκανε όταν αποφάσισε να καβαλήσει έναν καρχαρία «προσκυνητή», πηδώντας πάνω του από το σκάφος.

Οι συγκεκριμένοι καρχαρίες αποτελούν το δεύτερο μεγαλύτερο ψάρι στις θάλασσες.

Οι υπεύθυνοι για την προστασία της άγριας ζωής, δήλωσαν, πως αν και δεν έχει παραβιαστεί κάποιος συγκεκριμένος νόμος, δεν ενθαρρύνουν τέτοια εγχειρήματα. Συνέχισαν πως το να ιππεύεις καρχαρίες είναι επικίνδυνο, ανεξαρτήτως με το τι τρέφονται αυτοί, ενώ γενικότερα οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να «ενοχλούν» τα άγρια ζώα, πόσο μάλλον όταν αυτά είναι υπό εξαφάνιση.

Πρόσφατες στατιστικές έδειξαν, ότι περί τα 73 εκατομμύρια καρχαρίες σκοτώνονται κάθε χρόνο για χάρη του εμπορίου των πτερυγίων τους, ενώ ένα 30% του συνολικού πληθυσμού τους υπολογίζεται ότι είναι απειλούμενο ή είναι σχεδόν υπό εξαφάνιση.