Δεν ταλαιπωρούνται μόνο στη χώρα μας οι πολίτες από την απεργία των ταξί, αφού και στην Κίνα οι σημαίες είναι κατεβασμένες από τους ιδιοκτήτες που ζητούν να μην αυξηθεί η τιμή των καυσίμων, να αυξηθούν τα κόμιστρα και να μειωθεί το τέλος που πληρώνουν στο δημόσιο για να ασκούν το επάγγελμά τους.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη όσοι ήθελαν να μετακινηθούν περπατούσαν για πολύ ώρα μέχρι τη στάση του λεωφορείου προκειμένου να βρουν έναν τρόπο για να φτάσουν στον προορισμό τους, αφού οι οδηγοί ταξί προσπάθησαν να μπλοκάρουν την κυκλοφορία και να σταματήσουν συναδέλφους τους που δέχονταν επιβάτες. Οι αυτοκινητιστές εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στο κέντρο της πόλης Χανγκζού και προγραμματίζουν διαδηλώσεις, παρά την έντονη παρουσία της αστυνομίας.

Κάποιοι πιο… θερμόαιμοι συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί  έξω από αστυνομικό τμήμα και απαιτούσαν την απελευθέρωση συναδέλφων τους απεργών που είχαν προσαχθεί τη Δευτέρα.

Οι οδηγοί ταξί της Χανγκτζού υποστηρίζουν ότι κερδίζουν περίπου 55 ευρώ την ημέρα, αλλά το 80% πηγαίνει στα καύσιμα και στο τέλος χρήσης του οχήματος.