Κάτω από τη μύτη των βρετανικών υπηρεσιών Ασφαλείας κατάφερε να κάνει το μακρύ ταξίδι από τη Βρετανία στη Συρία, ώστε να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος ο αποκαλούμενος εδώ και δύο ημέρες «νέος Τζιχάντι Τζον», Σιντάρθα Νταρ (Siddhartha Dhar).

Ο βρετανός Νταρ, ο οποίος ήταν γνωστός στις βρετανικές Αρχές, όπως αποκαλύπτει η Daily Maim είχε φυλακιστεί για τρομοκρατία, καθώς είχαν αποκαλυφθεί οι σχέσεις του με το Ισλαμικό Κράτος και πυρήνες ριζοσπαστικοποιημένων ισλαμιστών αλλά αποφυλακίστηκε το Σεπτέμβριο του 2014, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τη Βρετανία μόλις 24 ώρες μετά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα, ο Νταρ ταξίδεψε στο Παρίσι και από εκεί μέσω Τουρκίας κατάφερε να φτάσει στη Συρία, παρά το γεγονός ότι οι Αρχές είχαν κατασχέσει το διαβατήριο του 32χρονου.

dar1 dar3 dar4

Σε σημερινές δηλώσεις της η αδερφή του φερόμενου ως διαδόχου του Τζιχάντι Τζον δήλωσε σοκαρισμένη ότι «εάν είναι αυτός θα τον σκοτώσω εγώ η ίδια». «Δεν μπορώ να το πιστέψω, είναι μεγάλο σοκ για εμένα. Δεν γνωρίζω τι κάνουν οι Αρχές για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά του, αλλά εάν αυτό γίνει θέλω να το ξέρω» πρόσθεσε.

dar2

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο ημέρες το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ένας βρετανός τζιχαντιστής να εκτελεί εν ψυχρώ πέντε βρετανούς «κατασκόπους», προβαίνοντας σε πρωτοφανείς απειλές κατά του πρωθυπουργού της χώρας, Ντέιβιντ Κάμερον.