«Η συζήτηση θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο, Δημ. Χριστόφια, στην οποία συζητήθηκαν ο επικείμενος ανασχηματισμός της κυβέρνησης και η συνέχιση της συνεργασίας του ΔΗΚΟ με τον Κύπριο πρόεδρο.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ πρόσθεσε ότι «είναι ώρα ευθύνης και περίσκεψης και τα πολλά λόγια δεν ωφελούν».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου περιορίστηκε στη δήλωση ότι ήταν μια μακρά και εποικοδομητική συζήτηση, που θα συνεχιστεί.

«Υπάρχουν προοπτικές, δεν είμαστε στο τέλος», προσέθεσε.

Στο μεταξύ, «πατριωτική και σωτήρια» για την Κύπρο, θεωρεί ότι θα είναι η παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

Ο κ. Κασουλίδης, ο οποίος ήταν ανθυποψήφιος του Προέδρου Χριστόφια στο δεύτερο γύρο των προεδρικών του 2008, σε συνέντευξη τύπου εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι επόμενοι 18 μήνες είναι για την Κύπρο πολύ κρίσιμοι και ως εκ τούτου προτείνει την παραίτηση του προέδρου Χριστόφια και τη συμφωνία των κομμάτων για ένα κοινό υποψήφιο για την προεδρία για τους επόμενους 18 μήνες.

Ο Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε ότι η εκκρεμότητα και οι δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος, επιβάλλουν την ανάληψη ευθύνης από όλα τα πολιτικά κόμματα.

Είπε δε ότι η κάθαρση, που δικαιολογημένα και επίμονα ζητά ο λαός για το τραγικό συμβάν στο Μαρί, δεν μπορεί να επιτευχθεί από μια κυβέρνηση «φορτωμένη» με την προσωπική πολιτική ευθύνη του ιδίου του προέδρου της Δημοκρατίας.