Οι λίβυοι εξεγερμένοι πήραν σήμερα τον έλεγχο της πόλης αλ Γαζάγια, η οποία βρίσκεται κοντά στη μεθόριο με την Τυνησία και νοτιοδυτικά της Τρίπολης, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι σφοδρότερες μάχες έγιναν στο ανατολικό τμήμα της πόλης, όπου οι αντικαθεστωτικοί επιτέθηκαν γύρω στις 08:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδος) ταυτοχρόνως από τα δυτικά και τα ανατολικά.

Από την Αλ Γαζάγια, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Τυνησία, οι δυνάμεις που είναι πιστές στον λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι είχαν εντείνει τις τελευταίες ημέρες τη ρίψη ρουκετών Grad στη Ναλούτ, περιοχή που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί και βρίσκεται 230 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης.

Παράλληλα ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι απέρριψε χθες για άλλη μια φορά τα αιτήματα για την παραίτησή του, σημειώνοντας ότι αυτός και ο στρατός του είναι προετοιμασμένοι για μια ενδεχόμενη εισβολή των αντικαθεστωτικών και του ΝΑΤΟ στην Τρίπολη.

«Εδώ είμαστε και σας περιμένουμε. Το ίδιο και τα ψάρια της Μεσογείου», δηλώνει ο Καντάφι σε ηχητικό του μήνυμα, το οποίο μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της Λιβύης χθες το βράδυ.

Ο λίβυος ηγέτης ζητεί επίσης από τους υποστηρικτές του να προελάσουν στη Μιζουράτα, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης, για να απομακρύνουν τους, όπως τους περιγράφει, τυράννους, προδότες και πράκτορες της αποικιοκρατίας.