Από τη σημερινή ψηφοφορία κρίνεται η συμμετοχή της Βρετανίας στις αεροπορικές επιχειρήσεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, με τις όποιες αποφάσεις ήδη να έχουν προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς τόσο στο κόμμα του πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον όσο κυρίως στις τάξεις των Εργατικών.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση ενάντια στον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν και όλων των εσωκομματικών συμμάχων του, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή, στην οποία θα κριθεί η επέκταση των αεροπορικών επιχειρήσεων της Βρετανίας σε συριακό έδαφος με επίκεντρο την πόλη Ράκα, τη στρατιωτική βάση των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους.

«Κανείς πατριώτης επιτρέπεται να συμμαχήσει με αυτούς που χαϊδεύουν τους τρομοκράτες. Πολλοί από την αντιπολίτευση είναι φίλοι των τρομοκρατών. Δεν μπορείτε να κυκλοφορείτε στους διαδρόμους της Βουλής με αυτούς», δήλωσε σε ομιλία στην κοινοβουλευτική του ομάδα ο Κάμερον, δείχνοντας με το δάκτυλο τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

Την ίδια ώρα στις τάξεις των Εργατικών μαίνεται ανεξέλεγκτος ο εμφύλιος που έχει ξεσπάσει για τη σημερινή ψηφοφορία, παρά το γεγονός ότι ο Κόρμπιν επέτρεψε την ψήφο κατά συνείδηση.

Μετά τη συμπαράταξη του επικεφαλής των  Φιλελεύθερων Δημοκρατών Τιμ Φάρον να συνταχθεί με την κυβέρνηση, η ομάδα που στηρίζει τον Κόρμπιν είναι τελείως απομονωμένη.

Υπενθυμίζεται ότι οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες της Βρετανίας είχαν αντιταχθεί στον πόλεμο στο Ιράκ.