Αγνοούνται από χθες 35 μετανάστες που είχαν ξεκινήσει από το Μαρόκο με προορισμό τις ισπανικές ακτές επιβαίνοντας σε ένα σκάφος που έχασε την καρίνα του.

«Το κέντρο διάσωσης στη θάλασσα της Αλμερία (νότια Ισπανία) εξακολουθεί να συντονίζει τις έρευνες», δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης, μερικές ώρες μετά την ανακάλυψη, χθες βράδυ, των σορών τεσσάρων ανδρών.

Την επιχείρηση συνδράμουν ένα σκάφος και ένα ελικόπτερο και αναμένεται να ενισχύσουν ένα αεροπλάνο της ευρωπαϊκής υπηρεσίας επιτήρησης των συνόρων Frontex και ένα σκάφος της ισπανικής πολιτοφυλακής.

Οι αρχές εκτιμούν πως 35 άνθρωποι αγνοούνται, βασιζόμενοι στις αφηγήσεις 15 ανθρώπων που διασώθηκαν χθες, δεκατριών ανδρών και δύο γυναικών, καθώς και στις πληροφορίες μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης με έδρα το Μαρόκο, που ανέφερε πως στο σκάφος επέβαιναν 55 άνθρωποι. Οι επιζώντες «θα καταθέσουν σήμερα στην αστυνομία», δήλωσε η εκπρόσωπος της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης

Οι 15 επιζώντες εντοπίστηκαν στη θάλασσα γαντζωμένοι απ’ ό,τι είχε απομείνει από το σκάφος, ορισμένοι χωρίς σωσίβια, χθες το πρωί. Από την Τετάρτη μια ΜΚΟ είχε ειδοποιήσει για την αναχώρηση τις πρώτες πρωινές ώρες του σκάφους αυτού όχι μακριά από την Αλ Χοσέιμα (βόρειο Μαρόκο), στα μισά του δρόμου ανάμεσα στους ισπανικούς θύλακες Μελίγια και Θέουτα στο Μαρόκο. Αν επιβεβαιωθεί, το ναυάγιο θα είναι το πιο πολύνεκρο που έχει σημειωθεί το 2015 ανοικτά των ισπανικών ακτών.