Αν η ποινή σε βάρος του 21χρονου σήμερα Σαουδάραβα σιίτη Αλι αλ-Νιμρ εκτελεστεί, ο νεαρός θα αποκεφαλιστεί και το σώμα του θα σταυρωθεί. Το «έγκλημα» για το οποίο έχει καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών είναι πως συμμετείχε στις διαδηλώσεις της αραβικής άνοιξης το 2012, ενώ ήταν ανήλικος.

Έκκληση στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να παρέμβει υπέρ του γιου της απευθύνει η μητέρα του σε συνέντευξή της σήμερα στη βρετανική εφημερίδα The Guardian.

«Είναι αρχηγός του κόσμου αυτού και μπορεί, μπορεί να επέμβει και να σώσει το παιδί μου», δήλωσε η Νούσρα αλ-Αχμεντ μιλώντας για τον Μπαράκ Ομπάμα, ενώ η τελευταία δικαστική προσφυγή κατά της εκτέλεσης του γιου της στη Σαουδική Αραβία απορρίφθηκε.

sa01

«Πιστεύω ότι θα μπορεί να ενισχύσει την εκτίμηση που ο κόσμος τρέφει γι αυτόν. Μπορεί να μας σώσει από μια μεγάλη τραγωδία», πρόσθεσε εμφανώς συγκινημένη.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουν ήδη καλέσει τη Σαουδική Αραβία να μην προχωρήσει στην εκτέλεση του νεαρού σιίτη.

«Κανένας υγιής και φυσιολογικός άνθρωπος δεν θα καταδίκαζε ένα 17χρονο παιδί σε μια τέτοια ποινή», δήλωσε η Νούσρα αλ-Αχμεντ κάνοντας λόγος για μεσαίωνα.

sa03

Όπως δήλωσε η μητέρα του, ο Αλι αλ-Νιμρ παραμένει δυνατός παρά τα βασανιστήρια που υπέστη στη φυλακή. «Ο,τι και να μου συμβεί, έχει ήδη συμβεί σε άλλους. Δεν είμαι ο μόνος που θα έχω υποστεί μια αδικία, ούτε και ο τελευταίος που εκτελείται άδικα», της είπε την τελευταία φορά που την είδε στη φυλακή.

Από την αρχή του έτους, 133 άνθρωποι έχουν εκτελεστεί στο υπερσυντηρητικό σουνιτικό βασίλειο, έναντι 87 κατά τη διάρκεια του 2014, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που καταρτίστηκε με βάση επίσημες ανακοινώσεις.