Παλαιστίνιος νεκρός από πυρά ισραηλινών στρατιωτών. Το περιστατικό συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες. Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στο Τελ Αβίβ, οι στρατιώτες νόμιζαν ότι ο Παλαιστίνιος προσπαθούσε να εισχωρήσει σε εβραϊκό οικισμό της βόρειας Δυτικής Όχθης.

Δύο Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων ένας ένοπλος, εισχώρησαν στον εβραϊκό οικισμό Μπαρκάν, νοτιοδυτικά της Ναμπλούς στη βόρεια Δυτική Όχθη, δήλωσε η εκπρόσωπος.

Στρατιώτες που βρίσκονταν εντός του οικισμού, εντόπισαν τους Παλαιστίνιους την ώρα που εισέρχονταν σε περιοχή «δικαιοδοσίας» των εποίκων, είπε η εκπρόσωπος.

Οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ προς την πλευρά τους, όταν οι Παλαιστίνιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις και τις εκκλήσεις να ακινητοποιηθούν.

Ένας από τους Παλαιστίνιους σκοτώθηκε και ο δεύτερος κατάφερε να διαφύγει, πρόσθεσε η εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι οι στρατιώτες αναπτύχθηκαν στην περιοχή μετά τις διαμαρτυρίες εποίκων για απόπειρες Παλαιστινίων να εισέλθουν στον οικισμό τις τελευταίες εβδομάδες και τα πολλαπλά κρούσματα διαρρήξεων τους τελευταίους μήνες.

Δύναμη του ισραηλινού στρατού «χτενίζει» την περιοχή και σε συντονισμό με τις παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας διεξάγει έρευνα για το περιστατικό.