Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι της Αιγύπτου δήλωσαν ανοιχτοί στις επαφές με τις ΗΠΑ «σε ένα πλαίσιο σεβασμού» των αρχών της οργάνωσης, όπως δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπός τους, Μαχμούντ Γόζλαν.

«Επιθυμούμε να πραγματοποιηθούν συναντήσεις σε ένα πλαίσιο σεβασμού», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μετά τις δηλώσεις της αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, ότι οι ΗΠΑ «συνεχίζουν την προσέγγισή τους, των περιορισμένων επαφών» με την ισλαμιστική οργάνωση στο πλαίσιο της μετάβασης στην Αίγυπτο.

«Αποδοκιμάζουμε εδώ και καιρό την πολιτική που ασκούν οι ΗΠΑ στην περιοχή υποστηρίζοντας τους δικτάτορες εις βάρος του λαού», ενώ οι ΗΠΑ «είναι η χώρα την οποία απεχθάνονται περισσότερο οι Άραβες γι’ αυτό το λόγο», πρόσθεσε ο Γόζλαν.

Παρόλα αυτά ο Γόζλαν επεσήμανε ότι «αν οι ΗΠΑ επιθυμούν πραγματικά να σεβαστούν τις αξίες μας και να υποστηρίξουν την ελευθερία, όπως λένε ότι θέλουν να κάνουν, τότε δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Ο εκπρόσωπος των Αδελφών Μουσουλμάνων πρόσθεσε εξάλλου ότι μέχρι τώρα δεν έχουν υπάρξει «άμεσες επαφές μεταξύ των Αδελφών Μουσουλμάνων και των ΗΠΑ», ενώ διευκρίνισε ότι μετά την ανατροπή του πρώην προέδρου, Χόσνι Μουμπάρακ, στις 11 Φεβρουαρίου «δεν υπήρξε καμία συνάντηση έμμεση ή άμεση».