Η Veronica Ashworth ιδιοκτήτρια του συμπαθούς τετράποδου, που ακούει στο όνομα Moggy, αναζητούσε καιρό για κάποιου είδους θεραπεία ώστε να μπορέσει και πάλι η γάτα της να σταθεί στα πόδια της.

Η Moggy είχε μείνει παράλυτη στα μπροστινά πόδια της μετά από ένα ατύχημα που είχε, όταν ένα αυτοκίνητο τη χτύπησε. Αν και δεν είχε σπάσει κάποιο κόκαλο είχε προκληθεί ζημιά στο νευρικό σύστημά της καθιστώντας αδύνατο να χρησιμοποιήσει τα άκρα της. Αρχικά είχαν πει στην Ashworth ότι η γάτα δεν πρόκειται να περπατήσει ξανά, όμως ένας κτηνίατρος της συνέστησε να δοκιμάσει την υδροθεραπεία.

Έχοντας αρκετές αναστολές, μιας και οι γάτες δεν συμπαθούν το νερό, απευθύνθηκε σε ένα εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης ζώων με κινητικά προβλήματα. Στην πλειονότητά τους «ασθενείς» είναι σκύλοι και μάλιστα η Moggy είναι η πρώτη γάτα που εισήχθη στο κέντρο με τη συγκεκριμένη θεραπεία.

Η ιδιοκτήτρια περιγράφει την πρώτη φορά που η γάτα τοποθετήθηκε μέσα στην ειδικά διαμορφωμένη πισίνα και θυμάται χαρακτηριστικά το πόσο τρομοκρατημένη ήταν. Τώρα πια μετά από δέκα συνεδρίες, η Moggy δείχνει να απολαμβάνει το κολύμπι, ενώ έχει αρχίζει να βάζει βάρος και στο δεξί μπροστινό της πόδι. Σύμφωνα με τη θεράποντα γιατρό σε λίγο καιρό θα έχει δυναμώσει αρκετά ώστε να καταφέρει να περπατήσει ξανά.