Άκρως εντυπωσιακή είναι η πτώση που παρουσιάζει η δημοτικότητα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με το ποσοστό των πολιτών που τον υποστήριζαν τον Ιανουάριο να πέφτει από το 40% στο 29%!

Μάλιστα, αυτή η εικόνα φαίνεται να αφορά γενικότερα όλο το κόμμα το οποίο μένει πίσω στις δημοσκοπήσεις με τα κόμματα της ιταλικής κεντροαριστεράς να ξεπερνούν την κεντροδεξιά συμμαχία, στην πρόθεση ψήφου των Ιταλών σε οποιαδήποτε καταγραφή της πρόθεσης ψήφου των ιταλών.

Μάλιστα, πολλοί εκπρόσωποι της κεντροδεξιάς συγκεντρώνουν σαφώς μεγαλύτερο ποσοστό δημοτικότητας από εκείνο του ιταλού πρωθυπουργού με το 59% των ερωτηθέντων να εμπιστεύεται τον υπουργό δικαιοσύνης Αντζελίνο Αλφάνο, το 58% τον υπουργό εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι και το το 47% τον ισχυρό υπουργό οικονομίας, Τζούλιο Τρεμόντι.

Είναι η πρώτη φορά τους τελευταίους δώδεκα μήνες που η κεντροαριστερή παράταξη ξεπερνά την συντηρητική σε ποσοστό σε οποιαδήποτε καταγραφή της πρόθεσης ψήφου των ιταλών. Πολλοί είναι αυτοί που εξηγούν πως η στροφή αυτή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής ακινησίας του ιταλού πρωθυπουργού και των τόσων υποσχέσεων που στην πράξη δεν βρίσκουν ακόμη επαλήθευση.