Ένας απεσταλμένος του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ θα γίνει σήμερα δεκτός από τον τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κάλεσε το συριακό καθεστώς να προβεί σε μεταρρυθμίσεις και να σταματήσει αμέσως την καταπίεση, έγινε γνωστό από κυβερνητική πηγή στην Άγκυρα.

“Ο Χάσαν Τουρκμάνι, ο ειδικός απεσταλμένος του σύρου προέδρου, θα γίνει δεκτός το απόγευμα από τον κ. Ερντογάν για να μιλήσουν για τις εξελίξεις στη Συρία”, δήλωσε η πηγή αυτή ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Η άφιξη αυτού του απεσταλμένου πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή στις σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και τη Συρία, δύο γειτονικές χώρες οι καλές σχέσεις των οποίων δοκιμάζονται από τις εξεγέρσεις και τη βίαιη καταστολή τους στη Συρία.

Η Τουρκία αντιμετωπίζει συρροή σύρων προσφύγων, οι οποίοι συνέχισαν σήμερα να συγκεντρώνονται κατά χιλιάδες στα σύνορα, παρά τις εκκλήσεις της συριακής κυβέρνησης προς τους πολίτες να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε σήμερα ότι το συριακό υπουργικό συμβούλιο κάλεσε τους πολίτες της βορειοδυτικής πόλης Τζισρ αλ-Σούγουρ “να επιστρέψουν στα σπίτια τους”.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν διασχίσει τα σύνορα προς την Τουρκία περισσότεροι από 8.500 Σύροι.