Αυστηρή απάντηση έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, ο οποίος σε συνέντευξη του επέκρινε τους χειρισμούς του προέδρου Χριστόφια στο Κυπριακό και τον χαρακτήρισε «Πρόεδρο διάλυσης και όχι λύσης».

Ο κ. Στεφάνου υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας αρνείται να συμμετάσχει «στην επιχείρηση εκφυλισμού της πολιτικής ζωής, στον εξευτελισμό των ανθρώπων που ασχολούνται με την πολιτική και στο ρεζίλεμα της Κυπριακής Δημοκρατίας στο διεθνή χώρο».

Ο πρόεδρος Χριστόφιας θα συνεχίσει να ασχολείται με τα πραγματικά θέματα του τόπου και του λαού, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος .

Ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας απευθύνει έκκληση ενότητας και συναίνεσης, αλλά και περιορισμού του καθενός στα καθήκοντα, που απορρέουν από το αξίωμα που κατέχει.

Εξάλλου, σχολιάζοντας δημοσιεύματα για τις συνομιλίες και την προσεχή συνάντηση με τον γ.γ. του ΟΗΕ, ο κ, Στεφάνου δήλωσε ότι «όποτε είναι να γίνει συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον γ.γ. του ΟΗΕ και τον κ. ‘Ερογλου, υπάρχουν διάφορα δημοσιεύματα και διάφορα σενάρια. Δεν θα σχολιάζουμε σενάρια και δημοσιεύματα» ανέφερε και τόνισε ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας θα προσέλθει στη συνάντηση κατάλληλα προετοιμασμένος με στόχο να ανοίξει ο δρόμος προς τη λύση του Κυπριακού.