Επεισόδια που συνδέονται με τις βουλευτικές εκλογές σημειώθηκαν σήμερα στην Τουρκία με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετά άτομα, μεταξύ των οποίων δύο αστυνομικοί.

Οι αρχές συνέλαβαν 40 άτομα, ενώ η αστυνομία σε μια συνοικία της Άγκυρας χρειάστηκε να πυροβολήσει στον αέρα για να διαλύσει το πλήθος. Στο συγκεκριμένο περιστατικό μια ομάδα επιτέθηκε βίαια σε υποστηρικτές του κυβερνητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), κατηγορώντας τους για νοθεία σε εκλογικό τμήμα. Δεκατέσσερα άτομα συνελήφθησαν στο συγκεκριμένο επεισόδιο και πέντε άνθρωποι γρονθοκοπήθηκαν.

Στη νοτιανατολική επαρχία Μπατμάν, της οποίας η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Κούρδοι, η αστυνομία συνέλαβε 34 ανθρώπους.  Οι συλληφθέντες «ασκούσαν πιέσεις», σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, σε ψηφοφόρους να ψηφίσουν ανεξάρτητους υποψηφίους που κατέβασε ένας φιλοκουρδικός σχηματισμός.

Στο Βιρανσεχίρ, επίσης στη νοτιοανατολική Τουρκία, ένας ανεξάρτητος βουλευτής που κατέβαινε στις εκλογές επιτέθηκε σε δύο αξιωματικούς της αστυνομίας. Περίπου 50 εκατομμύρια Τούρκοι καλούνται σήμερα στις κάλπες για να εκλέξουν τους 550 βουλευτές του κοινοβουλίου.