Τη μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια του κόσμου θεωρεί η Ιντερπόλ την Αλ Κάιντα και οργανώσεις που συνδέονται μ’ αυτή και μάλιστα παρά το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Οι αεροπορικές εταιρίες και άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο με τους τρομοκράτες να χρησιμοποιούν πλαστά διαβατήρια για να ταξιδεύουν χωρίς να γίνονται αντιληπτοί σε μία περιοχή ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, είπε στους δημοσιογράφους ο γενικός γραμματέας της Ιντερπόλ Ρόναλντ Νομπλ στο περιθώριο διάσκεψης για τις αερομεταφορές στη Σιγκαπούρη.

«Ακόμα και πριν εντοπιστεί και σκοτωθεί ο Μπιν Λάντεν, η μεγαλύτερη απειλή δεν ήταν μόνο η αλ Κάιντα, αλλά οι συνδεόμενες με αυτήν τρομοκρατικές οργανώσεις ανά τον κόσμο. Θεωρώ ότι αυτή παραμένει η μεγαλύτερη απειλή τώρα όπως και πριν από τον θάνατό του. Η αεροπορική βιομηχανία συνεχίζει να είναι ο πρωταρχικός στόχος των τρομοκρατών, αλλά έχουμε δει από τις υπηρεσίες αντικατασκοπείας κλπ ότι επικεντρώνονται επίσης στις μαζικές μεταφορές. Αλλά οι αερομεταφορές εξακολουθούν να συνιστούν έναν ιδιαίτερο στόχο».