Την πρόθεσή του να επαναδιεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας στις προεδρικές εκλογές του 2013 αν το Κυπριακό είναι ουσιαστικά λυμένο πριν τη λήξη της θητείας του αποκάλυψε από την Αυστραλία όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το Σάββατο σε ομογενειακά ΜΜΕ στη Μελβούρνη, ο πρόεδρος Χριστόφιας μίλησε για όλους και για όλα ενώ, σε ότι αφορά το εσωτερικό μέτωπο και την κατάσταση που επικρατεί μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, επανέλαβε τον χαρακτηρισμό «αλαλούμ», εκφράζοντας παράλληλα και την ευχή τώρα που έχουν τελειώσει οι εκλογές, να «γυρίσουμε σελίδα».

Έκανε αναφορά για τις μέχρι τώρα εξελίξεις στο Κυπριακό, την πορεία των διαπραγματεύσεων, τον ρόλο των Ηνωμένων Εθνών αλλά και του Αλεξάντερ Ντάουνερ, όπως επίσης και για το παιγνίδι σκληρής προπαγάνδας από μεριάς της Τουρκίας σε βάρος της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Την ίδια ώρα, κάλεσε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, να αλλάξει στάση για να λυθεί το Κυπριακό, έτσι ώστε Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να μοιραστούν τα κέρδη από τον υποθαλάσσιο πλούτο που υπάρχει στη Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.