Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου απέκλεισε την πιθανότητα το Ισραήλ να διαπραγματευτεί με το παλαιστινιακό κίνημα της Χαμάς, που είναι, κατ’ αυτόν, «η παλαιστινιακή εκδοχή της Αλ Κάιντα».

Στην ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο τόνισε ότι η ειρήνη «δεν μπορεί να τύχει διαπραγμάτευσης παρά με εταίρους που είναι αποφασισμένοι να την επιτύχουν. Και η Χαμάς δεν είναι ένας εταίρος για την ειρήνη αλλά παραμένει δεσμευμένη στη θέση της για την καταστροφή του Ισραήλ» .

«Το Ισραήλ είναι έτοιμο να καθίσει από σήμερα και να διαπραγματευτεί την ειρήνη με την Παλαιστινιακή Αρχή. Πιστεύω ότι μπορούμε να προετοιμάσουμε ένα λαμπρό μέλλον για τα παιδιά μας. Αλλά το Ισραήλ δεν θα διαπραγματευτεί με την παλαιστινιακή εκδοχή της Αλ Κάιντα. Αυτό δεν θα το κάνουμε», είπε ο κ. Νετανιάχου.

Σε άλλο σημείο της ομιλία του ο ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι αντιτίθεται σθεναρά στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στον ΟΗΕ χωρίς προηγουμένως να έχει υπάρξει συμφωνία με το Ισραήλ.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός αναφερόμενος τέλος στο ζήτημα των εποίκων ανέφερε ότι αυτό θα τελειώσει μόνο μετά από τη συμφωνία ειρήνης που θα υπογραφεί με τους Παλαιστίνιους, ενώ μιλώντας για την Ιερουσαλήμ τόνισε κατηγορηματικά ότι η πόλη αυτή δεν θα χωριστεί ποτέ και θα παραμείνει εσαεί η πρωτεύουσα του Ισραήλ.