Νίκη του προέδρου του Σοσιαλιστικού Κόμματος και απερχόμενου δημάρχου Τιράνων, Έντι Ράμα, με ισχνή διαφορά δέκα ψήφων από τον έτερο διεκδικητή του δήμου της αλβανικής πρωτεύουσας, Λουλζίμ Μπάσα, δίνουν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, αν και εκκρεμεί η επίσημη ανακοίνωσή τους από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε, σήμερα το απόγευμα, ο Έντι Ράμα, έκανε λόγο για «προσπάθεια ανατροπής του (εκλογικού) αποτελέσματος από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή», με αφορμή την πρόθεση της τελευταίας για αξιοποίηση ψηφοδελτίων για τον υποψήφιο δήμαρχο, που βρέθηκαν στην κάλπη για τους υποψήφιους για το δημοτικό συμβούλιο.

Σημειώνεται ότι στις αλβανικές δημοτικές εκλογές, υπάρχει άλλο ψηφοδέλτιο (και κάλπη) για τον υποψήφιο δήμαρχο και άλλο για τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Ο Έντι Ράμα απηύθυνε έκκληση στον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, να σταματήσει το «επικίνδυνο αυτό παιχνίδι» και «να μην προσπαθήσει να ανατρέψει το αποτέλεσμα, μέσω των μαριονετών του, στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή».

Ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος προειδοποίησε ακόμη ότι «η κίνηση αυτή θα αποσταθεροποιήσει τη χώρα» και ότι «ο λαός δεν θα επιτρέψει την ανατροπή του αποτελέσματος».

Από την πλευρά του, το Σοσιαλιστικό Κόμμα δηλώνει ότι «η προσπάθεια αξιοποίησης τέτοιων ψηφοδελτίων, τα οποία, σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, θεωρούνται άκυρα, είναι μια απελπισμένη προσπάθεια του κυβερνώντος κόμματος να ανατρέψει το αποτέλεσμα και τη νίκη του Έντι Ράμα στα Τίρανα».

Στο μεταξύ, τεταμένη παραμένει η κατάσταση μεταξύ των μελών της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, ενώ πληθώρα ανδρών των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας βρίσκονται έξω από τα γραφεία της Επιτροπής.