Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για εικοτολογίες περί πιθανής υποψηφιότητάς της στους προκριματικούς γύρους του κόμματός της για την ανάδειξη του υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές του 2012, τόνισε σήμερα η επικεφαλής των Σοσιαλιστών Ομπρί.

Μέχρι τη στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο «Στρος Καν» ως επικρατέστερος υποψήφιος φερόταν ο επικεφαλής του ΔΝΤ.

«Σήμερα έχουμε ένα σχέδιο, θα συνεχίσουμε να προσεγγίζουμε τους Γάλλους σύμφωνα με τις τηρούμενες ημερομηνίες και στη συνέχεια θα έλθει και η υποψηφιότητα, αλλά δεν είναι τούτη η κατάλληλη στιγμή» για να μιλούμε γι’ αυτό. «Δεν πρέπει να βιαζόμαστε», τόνισε η Ομπρί μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

«Ενότητα, υπευθυνότητα, μαχητικότητα. Αυτές είναι οι τρεις λέξεις που επανέρχονταν με μεγαλύτερη συχνότητα σήμερα το πρωί», τόνισε η Ομπρί, αναφορικά με τη σύσκεψη που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί τα ηγετικά στελέχη των Σοσιαλιστών για να αντιμετωπίσουν την κρίση που αναδύθηκε μετά τη σύλληψη του Στρος -Καν στις ΗΠΑ για βιασμό.

«Υπάρχουν βέβαια έντονα συναισθήματα, η αγανάκτηση που ο καθένας αισθάνεται, αλλά προέχει η υπευθυνότητά μας: να σταθούμε στο ύψος μας», τόνισε η ίδια, προσθέτοντας «σας το τονίζω με απλά λόγια, θα βρισκόμαστε παρόντες στο ραντεβού του 2012. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα θα βρίσκεται εκεί για να ξαναβρούμε τη Γαλλία που αγαπούμε. Οφείλουμε να βρισκόμαστε σ’ εκείνη τη στιγμή περισσότερο από αυτό που είμαστε, ακόμη πιο ενωμένοι».

Το PS ανακοίνωσε χθες πως θα τηρήσει επακριβώς το χρονοδιάγραμμα για τις προκριματικές εκλογές, το οποίο προβλέπει κατάθεση των υποψηφιοτήτων κατά το διάστημα 28 Ιουνίου-13 Ιουλίου και την ανάδειξη του επισήμου υποψηφίου με ψηφοφορία των οπαδών της αριστεράς από τις 9 έως τις 16 Οκτωβρίου.