Οι δυνάμεις του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι πήραν τον έλεγχο της πόλης Κούφρα στη νοτιοανατολική Λιβύη, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση της χώρας.

«Οι λιβυκές δυνάμεις πήραν τον πλήρη έλεγχο της πόλης Κούφρα και την καθάρισαν από τις ένοπλες συμμορίες», προσέθεσε η τηλεόραση, επικαλούμενη δηλώσεις στρατιωτικού εκπροσώπου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανεξάρτητη επιβεβαίωση της πληροφορίας αυτής, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα ωστόσο με το Γαλλικό Πρακτορείο ένοπλος των αντικαθεστωτικών δήλωσε κι αυτός ότι οι δυνάμεις του Καντάφι πήραν τον έλεγχο της Κούφρα.

«Περίπου εξήντα 4X4, με περίπου 250 λίβυους στρατιώτες, έφτασαν στην Κούφρα», δήλωσε. Οι αντικαθεστωτικοί αποσύρθηκαν αφού «προέβαλλαν μικρή αντίσταση», προσέθεσε ο αντικαθεστωτικός, σημειώνοντας ότι οι δυνάμεις του Καντάφι «ελέγχουν τώρα τα τρία τέταρτα της πόλης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, “δεν υπάρχουν θύματα” από την άφιξη των δυνάμεων του λίβυου ηγέτη. Ο Τζαλάλ αλ Γκαλάλ, εκπρόσωπος του μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου των αντικαθεστωτικών, επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή, σημειώνοντας ότι οι αντικαθεστωτικοί ετοιμάζονται «να στείλουν ενισχύσεις».

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι συμπλοκές σημειώνονται ανάμεσα στις δυνάμεις του Καντάφι και τους αντικαθεστωτικούς που έχουν τον έλεγχο της πόλης.