Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Μούσα Κούσα, ο οποίος αυτομόλησε την περασμένη εβδομάδα στη Βρετανία, είναι άρρωστος και αυτός είναι ο μοναδικός λόγος της ενέργειάς του, δήλωσε στο BBC ένας από τους γιους του Μουάμαρ Καντάφι, ο Σάιφ αλ-Ισλάμ Καντάφι.

«Οσον αφορά τον Μούσα Κούσα μάς είπε ότι είναι άρρωστος και ότι πρέπει να επισκέπτεται κάθε τρεις μήνες το νοσοκομείο Κρόμγουελ του Λονδίνου. Αρχικά του επιτρέψαμε να μεταβεί στη Τζέρμπα της Τυνησίας. Δεν υπάρχει πρόβλημα μ΄αυτό», διαβεβαίωσε ο Σάιφ αλ-Ισλάμ Καντάφι στη σύντομη συνέντευξή του.

Ερωτηθείς για τα μυστικά που όπως είπε ο Μούσα Κούσα γνωρίζει για το καθεστώς του Καντάφι, ο Σάιφ αλ-Ισλάμ Καντάφι δήλωσε: «Είναι άρρωστος. Είναι άρρωστος και ηλικιωμένος. Φυσικά και θα κατασκευάσει παράξενες ιστορίες».

«Ποιά μυστικά; Οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί γνωρίζουν τα πάντα για το Λόκερμπι. Δεν υπάρχουν πια μυστικά», δήλωσε ο γιος του Καντάφι αναφερόμενος στη βομβιστική επίθεση στην πτήση της Pan Am πάνω από το Λόκερμπι της Σκωτίας το 1988 που αποδόθηκε στους Λίβυους και κατά την οποία σκοτώθηκαν 270 άνθρωποι.

«Μάς βομβαρδίζουν επί δυο εβδομάδες. Φανταστείτε την ψυχολογική πίεση. Και εάν είναι κάποιος άρρωστος και ηλικιωμένος, παραιτείται. Αυτός είναι ο πόλεμος», πρόσθεσε ο Σάιφ αλ-Ισλάμ, ενώ στην ερώτηση, εάν γνωρίζει εάν ο Μουάμαρ Καντάφι θα εκδιωχθεί από την εξουσία απάντησε: «Θα δείτε».