Αργά σήμερα το απόγευμα αποχώρησαν οι πολυάριθμοι διαδηλωτές από την κεντρική πλατεία στην Κανταχάρ στο νότιο Αφγανιστάν, μετά την 24ωρη ειρηνική κατάληψή της στο τέλος, όμως, μιάς πολύ βίαια εξελιχθείσας διαδήλωσης, ως «διαμαρτυρίας γιά το κάψιμο ενός Κορανιού, στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα στο Κυβερνείο εκπρόσωποι των διαδηλωτών συναντήθηκαν με τις τοπικές αρχές. Ο κυβερνήτης της Κανταχάρ, Τοριαλάϊ Ουέσα, με συνέντευξη στους εκπροσώπους Τύπου, αναφερόμενος στη διαδήλωση που προηγήθηκε της ειρηνικής κατάληψης έδωσε, ως τελικό επίσημο απολογισμό της, «τους 10 νεκρούς και τους 83 τραυματίες». Επίσης δήλωσε ότι 20 άνθρωποι έχουν συλληφθεί για τα βίαια επεισόδια.

Ο κυβερνήτης της Κανταχάρ απέδωσε τα πολύ βίαια επεισόδια σε «καταστροφικά στοιχεία, που παρεισέφρυσαν στις τάξεις των διαδηλωτών».

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι δημοσιογράφος, που κάλυπτε τα γεγονότα αυτά, κακοποιήθηκε από μία ομάδα έξαλλων διαδηλωτών και νοσηλεύεται.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας κάηκαν αίθουσες διδασκαλίες ενός γειτονικού σχολείου, ένα κατάστημα πώλησης DVD, εμπορικά καταστήματα και μερικά σταθμευμένα αυτοκίνητα στην περιοχή της διαδήλωσης.