Η απαξίωση της πολιτικής γενικότερα, αλλά και η αποδοκιμασία από τους πολίτες των χειρισμών της Πολιτείας για τα καίρια ζητήματα της πολιτικής ατζέντας, καταγράφεται και στο εκλογικό βαρόμετρο της «Kαθημερινής» Κύπρου για το 2011, το οποίο διενήργησε η Symmetron Market Research.

Ιδιαίτερα ανησυχητική θα πρέπει να είναι για την κυβέρνηση η μη έγκριση από τους πολίτες των χειρισμών του Προέδρου Χριστόφια για το Κυπριακό, με το αρνητικό πρόσημο για την κυβέρνηση σ’ αυτόν τον κρίσιμο τομέα να διευρύνεται σημαντικά τον τελευταίο χρόνο.

Το μοναδικό ίσως ικανοποιητικό στοιχείο για την κυβέρνηση είναι το θετικό πρόσημο της εικόνας που διατηρεί, έστω και οριακά, ο Πρόεδρος Χριστόφιας, αφού η πλειοψηφία των πολιτών έχει θετική εικόνα για τον ίδιο. Πάντως και εδώ είναι δραματική η πτώση της δημοτικότητας του Προέδρου, αφού, τριάντα μήνες πριν, το βαρόμετρο της «Kαθημερινής» είχε καταγράψει θετική εικόνα του Προέδρου από το 72% του πληθυσμού, με την πτώση της δημοτικότητας του Προέδρου να επιταχύνεται τον τελευταίο χρόνο.